Proiecte

Artiom și lupta contra cronometru pentru mers și alergat

Artiom este un micuț cavaler în vârsta de 4 ani, diagnosticat cu SMA tip 3, care a avut neșansa de a primi diagnosticul cu mare întârziere, starea lui degradându-se extrem.

Părinții lui Artiom au apelat cu disperare și mare durere în suflet la noi pentru a-i ajuta să strângă suma necesară pentru achiziționarea tratamentului, pentru stoparea bolii și salvarea vieții micutului lor. La fel ca Valeria, Artiom nu avea cetățenie română, fiind din Republica Moldova, și de aceea a fost nevoie de achiziția medicamentului.

Acum, Artiom și părinții lui sunt foarte fericiți că au reușit să obțină tratamentul și că beneficiile acestuia sunt extraordinare: micuțul merge independent cu o viteză din ce în ce mai mare, este mult mai puternic și cel mai important: nu mai există nicio zi în care să piardă din puteri.

Timp de 6 luni am ajutat familia să desfășoare campania de fundraising prin care am reușit să strângem împreună suma de 100.500 de euro pentru asigurarea tratamentului, am pus la dispoziție familiei experiența și instrumentelor noastre de fundraising, echipa de voluntari și susținere în redobândirea cetățeniei române. Pe lângă tot suportul din campania lui, separat, i-am achiziționat lui Artiom câteva flacoane din tratament, pentru că nu putea aștepta nici măcar încă o zi; boala trebuia stopată din evoluție în cel mai scurt timp, l-am susținut pentru desfășurarea ședințele de kinetoterapie și pentru achiziția echipamentelor ortopedice, suma donată pentru Artiom fiind în total de 204.050 lei.